Maurits van der Veen

Maurits van der Veen, cardioloog in Isala Zwolle, raakte vijf jaar geleden geïnspireerd door een lezing over preventie in de geneeskunde. Dit zette hem aan tot actie om stoppen-met-rokenzorg beter bespreekbaar te maken, gezien roken de belangrijkste vermijdbare risicofactor voor hartpatiënten is. Hij is bestuurslid van het Partnership Stoppen met Roken en voorzitter van RookStopZorg bij het Trimbos-instituut, en zet zich actief in binnen het collectief #artsenslaanalarm.

Nicole de Groot

Nicole de Groot, verpleegkundige en omkeerspecialist, is mede-oprichter van het Keer Diabetes2 Om-programma en co-auteur van de handleiding "Afbouwen van medicatie bij Diabetes type 2". Haar aanpak in samenwerking met diëtist Connie Hoek heeft duizenden diabetespatiënten geholpen hun ziekte om te keren door middel van leefstijlveranderingen. Ze blijft zorgverleners trainen en patiënten begeleiden naar een gezondere toekomst.

Loïse Jacz

Drs. Loïse Jacz-Kruithof is huisarts met een achtergrond in internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde. Momenteel volgt ze een Master in populatiegerichte gezondheid en focust ze op het verbeteren van de zorg door groepsconsulten en landelijke initiatieven zoals 2diabeat en de Hartstichting. Ze is een sterke voorvechter van zorgverbetering, uniformering en werkplezier. Loise streeft naar impact op zowel individueel als populatieniveau binnen de leefstijlgeneeskunde.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Onze nieuwsbrief verschijnt iedere twee weken. Aanmelden verplicht tot niets: je kunt je altijd weer afmelden.

Let op: check je spambox vlak na je aanmelding, want je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren


Word lid →