Home > Wat we doen > Tools > Leefstijlroer

Leefstijlroer

Handvatten om de juiste koers te bepalen

Het Leefstijlroer geeft handvatten om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl. Het instrument is ontwikkeld om het gesprek van de zorgprofessional met zijn patiënt te ondersteunen. Het Leefstijlroer heeft 6 pijlers, samen bepalen patiënt en behandelaar met welke pijler de patiënt eerst aan de slag wil. Het laat zien dat de patiënt zelf aan het roer staat en kan bijsturen.

Wanneer wij het over leefstijl hebben, bedoelen wij zes pijlers die samen de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens beïnvloeden. Vereniging Arts en Leefstijl heeft deze pijlers vormgegeven in het Leefstijlroer.

Het Leefstijlroer is een hulpmiddel ter ondersteuning van het gesprek van de zorgprofessional met zijn patiënt. Het Leefstijlroer geeft handvatten om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl. Het laat zien dat de patiënt zelf aan het roer staat en kan bijsturen.

Benieuwd hoe je het Leefstijlroer gebruikt in de praktijk? Bekijk dan deze korte animatie.

We hebben ook een versie voor patiënten voor in de wachtkamer. Deze vind je hier.

De zes pijlers zijn:

Voeding Beweging
       
Verbinding Ontspanning
       
Middelen Slaap

Wil je weten hoe je het Leefstijlroer gebruikt in de spreekkamer? Check onze agenda voor scholingen over Leefstijl. Of bestel direct het Leefstijlroer in onze webshop.

Agenda →    Webshop →

Heb je interesse in Leefstijlroerblokken of posters met het logo van jouw organisatie erop? Dit is mogelijk vanaf 25 stuks voor Leefstijlroerblokken en vanaf 5 stuks voor posters. Stuur een mailtje naar info@artsenleefstijl.nl met het gewenste aantal, het logo (JPG of PNG in hoge resolutie) en de factuurgegevens, dan stellen wij een offerte voor je op.

Leefstijlroer in combinatie met het Spinnenweb

Benieuwd hoe je het Leefstijlroer gebruikt in de praktijk in combinatie met het spinnenweb van Positieve Gezondheid? Bekijk dan deze korte animatie:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


Onze nieuwsbrief verschijnt iedere twee weken. Aanmelden verplicht tot niets: je kunt je altijd weer afmelden.

Let op: check je spambox vlak na je aanmelding, want je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren


Word lid →